Home Nurse Making Bed

Ik zorg voor jou,

maar zorg ik ook

voor mijzelf?

Een interactieve workshop voor zorgprofessionals die vol zelfvertrouwen, plezier en energie hun werk willen blijven doen.

"De bijeenkomst was een groot succes, treffend, krachtig en zo raak. Maarten zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt. We zijn blij dat we hem hebben leren kennen en samen mooie evenementen kunnen organiseren."

Melissa Blauwendraat - Van Vuure

Waarom uitstellen om voor

jezelf te zorgen, als je het net

zo goed ook vandaag kunt doen.

"Ik heb geen tijd om even rustig te zitten en bij te komen." 

"Er is nog zoveel te doen, als de ander maar tevreden is dan ben ik dat ook."

"Als een collega even klem zit, dan vang ik dat op. Dat is toch logisch. Wie moet het anders doen?"

"Het is nu eenmaal druk, dus dat broodje kan ook wel even tussendoor."

Wist je dat als je jezelf niet de aandacht geeft die je verdient, dat je dat uiteindelijk ook niet meer aan de ander kunt geven?

Zorgprofessionals hebben het hart op de goede plek en staan altijd klaar voor de ander. Dat is fantastisch. Alleen door de toenemende druk op de zorg, raken steeds meer mensen uit balans, overwerkt of belanden zelfs met een burn-out thuis. 
Even zeggen: "Joh, weet je wat jij eens moet doen? Je moet wat beter voor jezelf zorgen.", helpt dan allang niet meer. Maar wat dan wel? Hoe kun je jezelf zo in balans blijven houden, dat je voldoende energie overhoudt, vol zelfvertrouwen en met plezier je werk kunt blijven doen?

Het antwoord op die vraag is dichterbij dan je nu waarschijnlijk denkt. 

Hi! Ik ben Maarten en al 12+ jaar leer ik hardwerkende zorgprofessionals, dienstverleners, coaches en therapeuten, hoe ze kunnen stoppen met  pleasen, uitstellen, die lat veel te hoog leggen of twijfelen aan zichzelf, waardoor ze vol energie en zelfvertrouwen het werk kunnen blijven doen waar ze zo goed in zijn.

Leren te staan voor wie je bent, weer te geloven in jezelf en effectief omgaan met stress en drukte: dat is precies wat je leert in deze interactieve workshop. 

Ben je klaar met overleven en wil je vol energie de volgende dag gewoon weer aan het werk gaan? 

Volg dan nu deze workshop "Ik zorg voor jou, maar zorg ik ook voor mijzelf?"

Deze bijeenkomst gaat veel verder dan een theoretische uitleg.
Je leert hier om in actie te komen, zodat je vanaf nu gaat DOEN in plaats van er over praten of alles maar voor jezelf te houden, waardoor jij, je cliënten, klanten of patiënten , en zelfs je partner en je kinderen thuis daar heel veel plezier, rust en energie voor terugkrijgen. 

"Bijzonder positief! Je kon een speld horen vallen. Bijzonder om te merken dat mensen zo opgingen in zijn verhaal. De voorbereiding was ook diepgaand en inspirerend."

- W. Klers - regio coördinator VPTZ Gooi- en Vechtstreek -

"Voordat ik naar de bijeenkomst van Maarten ging, dacht ik dat ik iets moest veranderen aan het feit dat ik geregeld overuren maak en dat ik daarvoor globale tips zou meekrijgen. Achteraf vond ik het verrassend dat ik juist nu heel concreet kan inzien hoe ik mijn energie beter kan verdelen. 

De mensen in de zaal werden heel actief betrokken. Jij hebt het talent om mensen op een open en vertrouwde manier te laten praten met elkaar, waardoor ze zichzelf echt snel open stellen en hun vragen gaan delen met een relatief grote groep onbekenden erbij.

Ik zou deze bijeenkomst aanraden voor medewerkers uit de zorg en onderwijs, maar ook aan professionals uit de commerciële sector. Allemaal sectoren die anders kunnen leren omgaan met hoge werkdruk en targets.

Je hebt mij persoonlijk ook aan het denken gezet, waardoor ik daarna meteen aan de slag ben gegaan om dat wat ik geleerd heb toe te passen."

- Noëlle Uilenburg - manager onderzoek en ontwikkeling, NSDSK -

INHOUD van de bijeenkomst

maarten3.JPG

"Ik zorg voor jou, maar zorg ik ook voor mijzelf?" is een interactieve workshop, waarin je direct het resultaat van zelfzorg gaat ervaren.

Deze workshop is bedoeld als een groot cadeau aan zorgprofessionals met het hart op de goede plek, die willen leren om naast gewoon goede zorg leveren, ook goed voor zichzelf te zorgen. 

Belangrijk om te weten.
Dit is niet een saai powerpoint verhaal, dat je al roerend in je kopje koffie of met je armen over elkaar onder een systeemplafond gaat volgen.
Dit is een workshop met pit.🔥💪
Het zorgt meteen voor herkenning, verbinding en plezier onder de medewerkers.
Hier wordt nog lang over nagepraat.

wil jij dit ook?

-> Na een lange dag werken met energie thuis komen zodat je je partner en je kinderen ook nog de aandacht kunt geven die ze verdienen.

-> Durven nee zeggen, zonder dat je je daar schuldig over voelt of denkt dat je dan arrogant overkomt.

-> Complimenten kunt aannemen, waardoor je jezelf niet meer wegwuift maar juist vol energie in je werk kunt staan.

-> Je kunt blijven genieten van je werk en er vervulling uit weet te halen, zelfs als je wordt overladen door alle regeldingen tussendoor. 

Resultaten van de workshop "ik zorg voor jou, maar zorg ik ook voor mijzelf?"

Je ervaart hoe je effectiever om kunt gaan met stress en spanning.

Je reken af met die 'tetter' in je hoofd, die de hele tijd maar zegt dat je harder en harder moet werken, terwijl je eigenlijk behoefte hebt aan pauze.

Je kunt vol zelfvertrouwen vertellen wat jij nodig hebt om vol energie je werkt te blijven doen.

"Ik ben een enorme helper. Maar nu is het kwartje wel gevallen, dat als ik er voor mezelf niet ben, ik er ook niet voor anderen kan zijn. Dit had ik voor geen goud willen missen. Heel bijzonder dit."

Marijke, 31 (Verpleegkundige)

Hoe werkt dit praktisch?
 

Maarten geeft deze workshop tijdens congressen, seminars, maar ook komt hij graag langs tijdens teamoverleggen of andere geplande bijeenkomsten, zodat dit makkelijk in te voegen is in de dagelijkse planning. 

Maarten levert altijd maatwerk. Dus neem even contact op, zodat hij zo goed mogelijk kan aansluiten bij jullie tijd, ruimte en mogelijkheden.