luister wekelijks naar nieuwe uitzendingen

de love update podcast

Aflevering 4

Werkstress en je relatie

stress, je werk en je relatie

Ervaar jij stress? Misschien heeft jouw partner wel eens tegen je gezegd: "Doe toch eens wat rustig!" 

Of zeg je het wel eens tegen jezelf: "Tjonge, wat ben ik gestresst!" Nee? Valt het mee met de stress? Dat is mooi natuurlijk. Maar toch zou ik een testje met je willen doen: 

Pak je smartphone en zoek je timer op. Zet 'm op 1 minuut en tel dan eens het aantal keer dat je inademt. Doe maar eens.

En? Wat was het resultaat? Ik zal je verklappen hoeveel je er behoort te hebben. 6 a 7 keer in of uitademen zorgt ervoor dat je lichaam in volledige ontspanning is. Zit je hoger? Misschien zelfs 10 of 15 keer. Dan ben je dus aan het hyperventileren of "overademen", zonder dat je het weet. 

Dit heeft grote gevolgen voor je lichaam en geest. Stress is echt een killer. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je relatie. Want als je gestresst bent, dan zorgt dat er voor dat je minder gefocust bent op jezelf en elkaar. En tja...met een gestreste partner leven is ook geen pretje. 

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je stress te verminderen. Ik bespreek er vandaag een van.

Hoe kun je je stress verminderen? Door rust en ontspanning te nemen. Misschien denk je nu wel: "Tja,..hoor eens. Dat is al zo vaak tegen mij gezegd. En trouwens. Ik doe heus wel aan ontspanning. Zo sport ik een keer in de week en ga ik drie keer per jaar op vakantie. Leuk natuurlijk. En zeker een goed begin. Alleen...niet genoeg. 

Het is net als of je dan in een raceauto zit en continu het gaspedaal aan het indrukken bent. Je gaat maar door, je gaat maar door, steeds harder en harder....en? Je stopt alleen om te tanken. 

Wat denk je wat dat met de banden van de auto doet? Of met de concentratie van de bestuurder? 

Inderdaad! Dat is super slecht. 

De kunst is dus om regelmatig ontspanning en rust in te gaan bouwen. Steeds kleine beetjes. 

Kijk eens in je agenda. Hoeveel afspraken staan daar? Heb je ook rust momenten ingebouwd? Nee? Doe dat. "Maar wat dan?" Ga eens achterover zitten, nadat je een tijd getypt hebt. Neem eens een wandelingetje. Ga eens op een bankje zitten en kijk eens om je heen. Al die momenten zorgen ervoor dat je weer even in de rust stand komt. 

Ga vanavond met je partner eens om de tafel en kijk hoe jullie agenda eruit ziet. En plan die rust momenten in. 

En oh ja...denk je dat ontspanning inhoudt dat je voor de televisie kan hangen of op de bank met je Iphone ? Echt niet. Op dat moment ben je niet aan het ontspannen, maar geef je je hersenen een lading prikkels, die hij ook weer moet verwerken. Op de achtergrond staat die motor dus nog steeds te draaien. 

En wil je ontspanning en komt je hoofd in protest? Goed zo. Dan zit je dus goed. Dan moet je dus jezelf en elkaar ontspanning geven. 

Wil je weten wat een van de meest effectieve manieren is om je te ontspannen? Kun je het raden? Precies! Seks. Leuk he? :-)

Dat kun je trouwens ook inplannen. "Lekker romantisch, denk je misschien..." Inderdaad...geen seks is dat romantisch? 

Tip: Oefen elke dag met je ademhaling. Neem het liefst elke ochtend, middag en avond 10 minuten de tijd om je te concentreren op je ademhaling. 

Veel plezier en tot de volgende keer!

Krijg 'm hier GRATIS
 voorkant van 25 creatieve manieren om j

Waarom ruimt hij zijn rommel niet op?

Luister naar de nieuwe podcast van Love Update.

podcast love update.jpg
Podcast

Korte inspiraties over de liefde

Wil je meewerken aan de podcast of heb je een idee?

Bel dan naar: 06-40308082

Mailen kan ook naar:

info@naarmaarten.nl

Ook beschikbaar op:

itunes-logo.png
spotify logo.png

Klik op de link om je te abonneren op de podcast en krijg automatisch bericht bij een nieuwe aflevering.

En oh ja...ik vind reviews en ratings heel erg leuk:-) 

Bekend van:
npo1nieuw.png
eo-goed-620x420.png
logoblauworanje75.jpg
logo 100 p nl.png

Over Love Update

Love update van theatermaker, spreker en relatietherapeut Maarten Vogelaar is sinds 2013 de plek om te leren over de liefde en relaties. De afgelopen jaren houdt hij zich bezig met de vraag: "Ik heb een leuke relatie, maar hoe houd ik 'm goed?" Hij leert stellen hoe ze een leven lang gelukkig samen kunnen zijn. 

Dit doet hij via zijn podcasts, lezingen, online trainingen en een theatervoorstelling. 

Contactinformatie

Love Update

Compagnie 20

8333 DK Steenwijk

www.loveupdate.nl

kvk-nummer: 32145997

Logo LoveUpdate.png