Voor als je er even doorheen zit.

Coronamoe, er doorheen zitten, het even niet meer weten.

Dat zijn zomaar wat kreten die ik de afgelopen week steeds sterker om mij heen hoor.

In deze blog geef ik je handvatten hoe je weer energie kunt bijtanken en hoe je goed kunt zorgen voor jezelf in deze bizarre tijden.


Natuurlijk, iedereen zit er midden in. Ook ik. En dat ik mij nu toevallig met persoonlijke groei bezighoudt, betekent natuurlijk niet dat ik onder een steen leef en niet zie wat voor een effecten deze crisis op ons heeft. Ook wil ik niet de zoveelste 'deskundige' zijn die het wiel heeft uitgevonden. Voor iedereen is dit nieuw. Voor jou en voor mij.


Wat ik wel graag met je wil delen, zijn strategieën die jou kunnen helpen om in deze tijd meer energie en richting te geven. Dit zijn tips die voortkomen uit de coachingsgesprekken die ik voer met mensen die mijn programma Love Your Life volgen.


Mag het moeilijk zijn?


Als het lastig is of als we er doorheen zitten, dan zijn we zo gewend om meteen tot actie over te gaan of juist bij de pakken neer te gaan zitten.

Wat je dan eigenlijk doet is: doen alsof er niets aan de hand is. Je ontkent dan je eigen gevoelens.

Dus...mag het moeilijk zijn? Mag je balen? Mag je gefrustreerd zijn op deze situatie?

Krop dus je emoties niet op, maar laat ze toe. Ze geven je goede signalen, die als je er bij stil staat je de juiste richting uit kunnen sturen.


Maak tijd vrij voor jezelf


We zijn zo gewend om te gaan hollen, te gaan regelen en om voor alles en iedereen maar te zorgen. Behalve...inderdaad. Jijzelf. Waar haal jij de ontspanning vandaan? Neem elke dag voldoende tijd voor jezelf.

Dikke tip: Maak het eenvoudig. Sterker nog: Je moet wel. Alles is dicht en alles werkt anders. Dus ga juist downsizen. Stel jezelf de vraag: "Waar krijg ik energie van?"


Doe eens iets anders


De dagen zijn hetzelfde. Het leven is saai geworden.

Dat zijn zomaar wat kreten die ik de afgelopen weken vaak voorbij heb horen komen.

Kreten die loze kreten blijven, als je er niets mee doet.

Dus...je vindt je leven saai,...voorspelbaar.

Wat wil je dus?

Zeer waarschijnlijk: avontuur, even eruit, even iets anders, lucht of mensen zien.

Er is meer mogelijk, binnen de regels, dan je denkt.

Zolang je blijft hangen in je eigen denkbeeld: "Dit kan niet, en dat kan niet en dat ook al niet...", ga je dus geen rust en ontspanning krijgen. En lukt het al helemaal niet om eens iets anders uit te proberen. Wat kun je vb anders doen?


-> Nodig eens die kennis uit, die je lang niet meer gezien hebt. Veilig op 1,5 meter afstand.

-> Doe eens dat ene gezelschapspel dat jullie lang geleden gespeeld hebben.

-> Maak eens een wandeling in een gebied waar je nog nooit geweest bent.

-> Maak van je ontbijt een feest.

-> Koop iets lekkers voor bij de koffie en vier iets. (bedenk zelf wat je wilt vieren. Zoals: dat je leuk werk hebt, dat je lieve kinderen en een partner hebt, dat je een dak boven je hoofd hebt, dat je gezond hebt...etc...)

Kortom: Waar ben je dankbaar voor?

-> Pak een nieuwe hobby op.

Ik zelf heb mijn oude liefde de Franse Taal weer opgepakt. Mijn doel is om het vloeiend te leren spreken en ik wordt he-le-maal enthousiast van elke thuis-les die ik doe. En of ik het ooit vloeiend ga spreken? Geen idee. Maar de lol die ik er nu al aan beleef, vind ik echt fantastisch.

Zoek dus een nieuw doel. Iets waar je binnen de regels voor kunt gaan.


Geef elkaar de tijd en de ruimte


Zoek je partner op. Alleen jij en je partner.

Of zoek je kinderen op. Alleen jij en een van de kinderen.

Wissel in samenstellingen, zo krijgt iedereen de 1-op-1 aandacht.

Gisterenavond heb ik met mijn vrouw een film gekeken. We deden alsof we in de bioscoop zaten: popcorn erbij, licht uit, voetjes op de bank en wat drinken erbij. Een top avond gehad.

Dus: kleed 'normale' dingen wat meer aan. Maak er meer een feestje van.


Maak jezelf krachtiger


Zorg dat je goed voor je lijf zorgt. Eet gezond, doe aan een wandeling, pak de was van zolder niet in 1 keer maar in 3x of ren eens achter je kleine dochtertje of zoontje aan door de kamer terwijl jullie een spelletje doen.

Allemaal manieren om heel eenvoudig in shape te blijven.

Keep it simple, we maken het vaak al mogelijk genoeg.


Wil je een nieuwe start maken? Wil je jezelf ECHT iets bijzonders geven? En daarmee ook je gezin, je partner, je familie, vrienden en vooral JEZELF?

Volg dan mijn persoonlijke groei training Love Your Life en zet de liefde voor jezelf weer op nummer 1 en maak van 2021 een top jaar.

https://www.loveupdate.nl/90-dagen-programma-love-your-life
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven