Voor als je er even doorheen zit.

Coronamoe, er doorheen zitten, het even niet meer weten.

Dat zijn zomaar wat kreten die ik de afgelopen week steeds sterker om mij heen hoor.

In deze blog geef ik je handvatten hoe je weer energie kunt bijtanken en hoe je goed kunt zorgen voor jezelf in deze bizarre tijden.


Natuurlijk, iedereen zit er midden in. Ook ik. En dat ik mij nu toevallig met persoonlijke groei bezighoudt, betekent natuurlijk niet dat ik onder een steen leef en niet zie wat voor een effecten deze crisis op ons heeft. Ook wil ik niet de zoveelste 'deskundige' zijn die het wiel heeft uitgevonden. Voor iedereen is dit nieuw. Voor jou en voor mij.


Wat ik wel graag met je wil delen, zijn strategieën die jou kunnen helpen om in deze tijd meer energie en richting te geven. Dit zijn tips die voortkomen uit de coachingsgesprekken die ik voer met mensen die mijn programma Love Your Life volgen.


Mag het moeilijk zijn?


Als het lastig is of als we er doorheen zitten, dan zijn we zo gewend om meteen tot actie over te gaan of juist bij de pakken neer te gaan zitten.

Wat je dan eigenlijk doet is: doen alsof er niets aan de hand is. Je ontkent dan je eigen gevoelens.

Dus...mag het moeilijk zijn? Mag je balen? Mag je gefrustreerd zijn op deze situatie?

Krop dus je emoties niet op, maar laat ze toe. Ze geven je goede signalen, die als je er bij stil staat je de juiste richting uit kunnen sturen.


Maak tijd vrij voor jezelf


We zijn zo gewend om te gaan hollen, te gaan regelen en om voor alles en iedereen maar te zorgen. Behalve...inderdaad. Jijzelf. Waar haal jij de ontspanning vandaan? Neem elke dag voldoende tijd voor jezelf.

Dikke tip: Maak het eenvoudig. Sterker nog: Je moet wel. Alles is dicht en alles werkt anders. Dus ga juist downsizen. Stel jezelf de vraag: "Waar krijg ik energie van?"


Doe eens iets anders


De dagen zijn hetzelfde. Het leven is saai geworden.

Dat zijn zomaar wat kreten die ik de afgelopen weken vaak voorbij heb horen komen.

Kreten die loze kreten blijven, als je er niets mee doet.

Dus...je vindt je leven saai,...voorspelbaar.

Wat wil je dus?

Zeer waarschijnlijk: avontuur, even eruit, even iets anders, lucht of mensen zien.

Er is meer mogelijk, binnen de regels, dan je denkt.

Zolang je blijft hangen in je eigen denkbeeld: "Dit kan niet, en dat kan niet en dat ook al niet...", ga je dus geen rust en ontspanning krijgen. En lukt h