Alternatief voor second love

Second Love bestaat al weer een paar jaar. Zo nu en dan hoor je een reclame op de radio voor bijkomen met catchy titels als "legaal vreemdgaan" en dergelijke.

Op het moment dat je je wilt inloggen op Second Love, weet dan dat er een alternatief is. Check eerst even de volgende punten:


Wat is het echte probleem?


Ken je dat, dat je een slechte dag hebt gehad en naar de koelkast loopt om een paar plakken kaas naar binnen te werken? Of een zak chips? Of een fles wijn?

Dan is die alcohol of die vreetbui niet het echte probleem. Het is wel slecht voor je lichaam, maar dat wist je ook wel.

Nee, "je rot voelen", een nare gedachte of een vervelend gevoel hebben is het echte probleem.


Waarom zou Second Love een optie zijn?


De stellen die ik in mijn praktijk zie en vertellen dat hun relatie bergafwaarts is gegaan na het bezoeken van Second Love, geven de volgende redenen voor hun bezoek aan:


1. Ik ben eenzaam in mijn relatie


Je eenzaam voelen in je relatie. Dat kan verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste oorzaak is dat je je niet gehoord en gezien voelt. Er is een patroon ontstaan tussen jullie, waardoor je je bent gaan terugtrekken. Je bent dingen niet meer gaan zeggen, stiekem gaan doen, verzwijgen of een halve waarheid vertellen. Waarom? Omdat je de ander niet meer kunt bereiken, bang bent om weer gekwetst te worden of weer verwikkeld te raken in die eeuwige discussie die weer terugkomt.

Een voordeel van terugtrekken, niet meer laten zien wie je werkelijk bent in je relatie is dat je voor je gevoel een hoop gedoe voorkomt. Het voelt voor even "lekker", als een opluchting. Maar voor de langere termijn blijft er iets knagen.

Door je terug te trekken en jezelf niet meer aan je partner werkelijk te laten zien, ontneem je daarmee ook jezelf de kans om die liefde van je partner te krijgen die je zo nodig hebt.

Eenzaamheid gaat over een verborgen verlangen. Wat is jouw verlangen? Wil je graag je verhaal kwijt, maar lukt dat niet? Word je steeds afgekapt of heb je het gevoel dat het allemaal op de manier van je partner moet? Mis je de liefde?

Tip: Kijk eens waar die eenzaamheid bij jou vandaan komt?

Alternatief voor je eenzaamheid: Bespreek met je partner dat je je eenzaam voelt en vraag aan haar of hem steun. Vertel wat je nodig hebt hierin.


2. Ik krijg niet de aandacht die ik nodig heb


Een relatie bestaat uit twee partners, die allebei aandacht nodig hebben. Het is niet zo dat als je eenmaal hebt gezegd: "Ik hou van jou" dat het dan daarna klaar is. Nee, jullie zijn net twee planten die zonlicht, water en liefde nodig hebben.

Alleen bij mensen is die aandacht verschillend bij iedereen. Hoe wil jij graag de aandacht krijgen van jou partner? Wil je graag dat zij of hij iets liefs zegt tegen je? Of meer samen dingen doet? Je complimenten geeft? Je uitdaagt? Meer verleidelijk doet? Wat is is?

Tip: Ga eens terug naar een situatie in jullie relatie, waarin jullie je heel prettig voelde, je voelde je heel dicht bij elkaar. Welke aandacht kreeg je toen? Waarschijnlijk is het dan die aandacht die je dan nu zo mist.

Alternatief voor Second Love hierin: Vertel je partner welke aandacht jij mist en welke jij zo nodig hebt. Vertel hem of haar wat ze kunt doen. Letterlijk. Bijvoorbeeld: ik heb meer complimenten nodig. Daar groei ik van. Dat is benzine voor mij.