luister wekelijks naar nieuwe uitzendingen

de love update podcast

Aflevering 5

Werkstress en je relatie DEEL 2

Wat kun je doen tegen stress?

Vandaag wil ik met je verder praten over het onderwerp werkstress en je relatie. 

De vorige keer hebben we het over ontspanning gehad en zoals ik al zei zijn er 3 dingen die je kunt inzetten om je stress te verminderen. En vandaag dus deel 2.

 

Je zal misschien gemerkt hebben dat ontspanning goed werkt tegen de stress. Lekker een weekendje weg met je partner, een dagje sauna met een goede vriendin en alleen een wandelingetje maken door een stad waar je nog niet eerder was geweest. Maar je zal misschien merken, dat die dingen heel goed zijn om te doen, maar dat je juist je rustmomenten moet inplannen in het dagelijks leven. Ik ben benieuwd of dat gelukt is en hoe je daar nu mee omgaat. Heb je het idee dat dat al lekker loopt...helemaal top!

Dan kunnen we overgaan naar het volgende element wat nodig is om je stress te verlagen en dat is: plezier. 

 

Plezier ervaren, plezier hebben of kunnen beleven aan iets is heel erg belangrijk.

Neem nu je werk. Heb je daar plezier in? Doe je wat je leuk vindt? Wat bij je past? Ja? Dan geeft dat werkplezier. Maar misschien zijn er elementen uit jouw werk dat je minder plezier geeft. Natuurlijk hebben we allemaal verantwoordelijkheden en kan het niet allemaal even leuk zijn. Soms zijn er klusjes die we niet leuk vinden. Ik vind het ook niet leuk om mijn bonnetjes in te scannen in mijn administratie, en toch wil ik een kloppende boekhouding hebben, moet dat gebeuren. Maar daar heb ik het niet over.

Ik heb het over die dingen waar als het ware energie weglekt....dat je dingen doet die niet bij je passen, die niet bij jouw verantwoordelijkheden horen, dat je te veel doet,...noem maar op...waardoor je minder plezier ervaart. Kun je dat aangeven? 

Kijk dan eens wat er voor nodig is om dat plezier weer terug te brengen. Praat er eens over met een collega of met een leidinggevende. Of als je vb. ZZP’er bent met je vrouw. of met een collega ZZP’er.

 

Dit zelfde geldt ook voor je relatie. Kijk eens goed hoe het daar zit met het plezier. Maken jullie nog voldoende plezier? Of is het een serieuze bende geworden? Een machine. Een fabriek: kinderen naar school brengen, naar je werk, 's avonds weer thuis komen. Ga eens naast elkaar zitten met een lekker wijntje en ga eens samen brainstormen hoe jullie samen meer plezier kunnen maken. Dat kunnen grote dingen zijn, zoals een avondje naar een restaurant. Maar natuurlijk ook de wat kleinere dingen. Hoe kun je samen meer lol beleven. Af en toe even gek doen. Even uit de band springen, het hoeft allemaal niet zo serieus. Kun je lachen om elkaars onhebbelijkheden, kun je lachen om jezelf noem maar op.

Ik ben benieuwd hoe jullie meer plezier in jullie relatie willen gaan geven. Heb het daar vanavond eens over met elkaar. Veel ...tja...inderdaad. Veel plezier!!

Wil je nu meer weten over hoe je om kunt gaan met stress en hoe je ontspannender in het leven kunt gaan staan? Kijk dan eens op www.loveupdate.nl 

Binnenkort verschijnt daar de online training die hier helemaal overgaat. 

Groetjes en tot volgende week. 

Krijg 'm hier GRATIS
 voorkant van 25 creatieve manieren om j

Vorige aflevering over werkstress gemist?

Luister dan naar de vorige aflevering of naar andere afleveringen. Veel plezier

podcast love update.jpg
Podcast

Korte inspiraties over de liefde

Wil je meewerken aan de podcast of heb je een idee?

Bel dan naar: 06-40308082

Mailen kan ook naar:

info@naarmaarten.nl

Ook beschikbaar op:

itunes-logo.png
spotify logo.png

Klik op de link om je te abonneren op de podcast en krijg automatisch bericht bij een nieuwe aflevering.

En oh ja...ik vind reviews en ratings heel erg leuk:-) 

Bekend van:
npo1nieuw.png
eo-goed-620x420.png
logoblauworanje75.jpg
logo 100 p nl.png

Over Love Update

Love update van theatermaker, spreker en relatietherapeut Maarten Vogelaar is sinds 2013 de plek om te leren over de liefde en relaties. De afgelopen jaren houdt hij zich bezig met de vraag: "Ik heb een leuke relatie, maar hoe houd ik 'm goed?" Hij leert stellen hoe ze een leven lang gelukkig samen kunnen zijn. 

Dit doet hij via zijn podcasts, lezingen, online trainingen en een theatervoorstelling. 

Contactinformatie

Love Update

Compagnie 20

8333 DK Steenwijk

www.loveupdate.nl

kvk-nummer: 32145997

Logo LoveUpdate.png