luister wekelijks naar nieuwe uitzendingen

de love update podcast

podcast-maarten-vogelaar-love-update-lie

Aflevering 6

Werkstress en je relatie DEEL 3

Wat kun je doen tegen stress deel 3 van de podcast?

De vorige keer hebben we het gehad over het tweede element dat er voor kan zorgen dat je je stress verminderd, en dat is plezier. 

Vandaag wil ik het met je hebben over het laatste onderdeel en dat is structuur. 

 

Veel ondernemers, ZZP’ers of andere professionals die een drukke en volle agenda hebben, hebben soms wel eens het gevoel dat ze geleefd worden.

Dat ze rennen van afspraak naar afspraak, van meeting naar meeting. 

Daarom is het verstandig om naast de ontspanning, plezier dus ook te gaan kijken in je agenda naar structuur. 

Dat begint al met serieus kijken naar de afspraken die je hebt staan. Staan er zaken in die ECHT moeten? Die ECHT belangrijk zijn. Of zijn er dingen waar er als het ware energie weglekt?

 

Of kun je ook kritisch kijken naar bijvoorbeeld die ene vergadering? Moet ie echt elke week? Of moet je echt in de auto stappen en een uur reizen voor een half uur overleg en dan weer een uur terug. Of kun je dat ook online regelen, via Skype bijvoorbeeld. 

En als je ZZP’er bent of ondernemer. Zijn er elementen te vinden in jouw processen, die je nu nog zelf doet, die je misschien beter kunt uitbesteden, of minder vaak hoeft te doen?

 

Zo kan het enorm helpen om het geluidje van je mail uit te zetten en een vast tijdstip voor mailen in te plannen. Dat geeft veel structuur. Je weet exact; in dat uur ben ik alleen bezig met mijn mail. 

Ook ben ik zelf een tijd terug kritisch gaan kijken naar de nieuwsbrieven die ik ontvang. Haal ik er nog uit wat ik er uit wil halen, heb ik ze echt nodig? Nee, zeg ze af. 

Dit is natuurlijk vloeken in de kerk, omdat je misschien ook van mijn mailinglijst lid bent, maar dan betekent dat alleen maar dat ik harder mijn best moet doen om van waarde te zijn, en dat vind ik alleen maar goed. Om steeds weer optimale waarde te leveren. 

Kijk ook eens naar online processen. Zijn er zaken die je misschien nu nog handmatig doet, waarvan je een zeer ontspannen gevoel krijgt als je ze gaat automatiseren

 

Een van de punten waar stellen het regelmatig met mij over hebben, is de werk/prive balans. Dat wordt als regelmatig heel moeilijk ervaren.  

Daarom is automatiseren, structuur brengen in je werk, of je nu een ondernemer bent of niet, van groot belang. En prioriteiten stellen

 

Dus: Wat vind jij belangrijk? Wat vind jij werkelijk belangrijk in je leven? Ja ik vind mijn werk EN mijn gezin belangrijk Maarten. Maar ik kan niet kiezen. Ik wil ze allebei 100% hebben. 

Keuzes maken. Je kunt je tijd maar 1x besteden. Maar besteed 'm goed. Besteed 'm effectief. Ben je op je werk. Houd je dan dus ook bezig met je werk.

Ben je bij je kinderen? Hou je dan dus bezig met de kinderen. 100%

Natuurlijk is het goed, om als je op je werk bent, je een lief berichtje stuurt naar je partner en om te vragen hoe het met de kinderen gaat. Maar het zou wat zijn als je op je werk bent en je alleen maar met je gezin bezig bent, of als je thuis bent met de kinderen en je bent alleen maar met je werk bezig? 

 

Ooit ontmoete ik een jongeman van 25, wiens vrouw zwanger was, hij zij: Ja zij gaat straks 3 dagen werken. Zij zorgt dan de andere 2 dagen voor de kinderen en ik ga dan de 3 dagen dat zij werkt thuis werken. Echt waar ? Na een tijdje sprak ik ‘m en moest hij toegeven dat dat niet werkte. 

Hij was continu gefrustreerd, omdat hij als het ware op twee schepen tegelijkertijd wilde varen. Gaat niet.

 

Kies het een of het ander. Je kunt maar een keer je tijd besteden en besteed ‘m effectief. Structuur dus. Structuur geeft ook duidelijkheid. Voor jou, je partner, de kinderen en je werk of werkgever. 

Maar durf ook af en toe buiten die structuur te leven. Want alles maar zo gestructureerd, daar kan het leven aardig saai van worden. De tijd van gehaktdag en was dag omdat het nu eenmaal die dagen waren, zijn gelukkig allang voorbij.

 

Want dat is wat een relatie nodig heeft, aan de ene kant die structuur, die veiligheid en aan de andere kant dat speelse, even net iets anders, het avontuur. En dan komen we weer op die ontspanning en plezier. 

Ik ben benieuwd hoe het staat met de structuur in jouw leven. Kun je er wat in veranderen, zodat er meer plezier en ontspanning van komt? En wat dan? En hoe pak je dat aan? Spreek er ook eens samen over en stel jezelf dan de vraag: "Hoeveel structuur ervaren wij in onze relatie?" Ik wens je er veel plezier, ontspanning en structuur bij.

Fijne dag en tot de volgende keer. 

 

Merk je nu dat je meer stress hebt dan dat je eigenlijk zou willen?

Dat je hoge eisen stelt aan jezelf en aan je partner?

Dat je moeite hebt met ontspannen?

Kijk dan eens naar de online training: verminder je stress en wordt een leukere partner?

In deze training leer ik je de tools die nodig zijn om bewuster en voller in het leven te staan en effectief om te gaan met tegenslagen. 

En dan word je niet alleen een leukere partner, maar ook een leukere vader , moeder, werkgever, nemer of ondernemer.

Krijg 'm hier GRATIS
 voorkant van 25 creatieve manieren om j

Vorige aflevering over werkstress gemist?

Luister dan naar de vorige aflevering of naar andere afleveringen. Veel plezier

love-update-podcast-relatietherapie-rela

Ook beschikbaar op:

itunes-logo.png
spotify logo.png

Klik op de link om je te abonneren op de podcast en krijg automatisch bericht bij een nieuwe aflevering.

En oh ja...ik vind reviews en ratings heel erg leuk:-) 

Bekend van:
npo1nieuw.png
eo-goed-620x420.png
logoblauworanje75.jpg
logo 100 p nl.png

Over Love Update

Love update van theatermaker, spreker en relatietherapeut Maarten Vogelaar is sinds 2013 de plek om te leren over de liefde en relaties. De afgelopen jaren houdt hij zich bezig met de vraag: "Ik heb een leuke relatie, maar hoe houd ik 'm goed?" Hij leert stellen hoe ze een leven lang gelukkig samen kunnen zijn. 

Dit doet hij via zijn podcasts, lezingen, online trainingen en een theatervoorstelling. 

Contactinformatie

Love Update

Compagnie 20

8333 DK Steenwijk

www.loveupdate.nl

kvk-nummer: 32145997

Logo LoveUpdate.png