Ontwerp zonder titel (5).png

Maarten vogelaar

"Ik kwam er achter dat als je jezelf goed genoeg vindt, dat je niet eens meer de behoefte hebt om te pleasen, maar alleen nog maar wilt genieten van wat je werkelijk belangrijk vindt."

Over mij...

Als je me zo'n 15 jaar geleden was tegen gekomen, dan had je een man gezien die het allemaal voor elkaar had. Ik was altijd keihard aan het werk en was kneiter goed in mijn vak. De woorden 'uitrusten' en 'weekend vieren' stonden niet in mijn woordenboek. Mensen zeiden dan ook altijd tegen mij: "Zo he! Jij gaat lekker."

Maar diep van binnen speelde zich een heel ander scenario af. Een verhaal dat ik niet met de buitenwereld durfde te delen.

 

Bij alles wat ik deed dacht ik namelijk wel honderd keer na voordat ik een definitieve keuze durfde te maken. (Als ik ‘m al maakte). Ik was super bang om fouten te maken en daardoor las ik voor mijn werk kilometers boeken waardoor ik mezelf de schijnveiligheid gaf ‘alles te weten.’ Ik liep gigantisch op mijn tenen en cijferde me mezelf compleet weg, omdat ik vond dat de ander eerst gelukkig moest zijn. Kortom: ik voelde me niet goed genoeg.

 

En dat verstikkende gevoel drukte ik voor jaren weg en dempte ik met snoeihard werken. Waar iedereen enorm tevreden was met mijn hulp en aandacht, voelde ik mij van binnen steeds leger en eenzamer worden.

 

Toen ik op een dag een training moest geven en op weg ernaar toe letterlijk door mijn benen zakte, gingen alle alarmbellen af, die ik daarvoor zo vaak had genegeerd.

 

Niet veel later zat ik op de bank bij mijn mentor die je toegewezen krijgt als je een opleiding tot therapeut volgt. Binnen een paar minuten prikte ze door al mijn mooie antwoorden heen: “Jij gaat nu voor jezelf zorgen of anders lukt het je helemaal niet meer om er voor je klanten te zijn.”

Dit was het begin van een reis die niet altijd even comfortabel aanvoelde, maar ik voor geen goud had willen missen.

 

Is dit een halleluja-verhaal, dat je nu aan het lezen bent? Een verhaal waarin het slecht begint en altijd goed eindigt?

Ab-so-luut niet. Want ik weet namelijk als geen ander dat het leven geen rechte lijn is. Geen quick-fix. Maar dat ik elke dag mag leren om mijn bewijsdrang, mijn pleasen en hoge-lat-leggerij over boord mag gooien en ik mij goed genoeg mag voelen. Dat ik helemaal ok ben zoals ik ben en dat ik daarvoor niet afhankelijk ben van de meningen van anderen.

 

Dit heeft mij niet alleen een zelfverzekerder mens gemaakt, maar ook een rijker mens omdat ik veel meer kan genieten van die momenten die ik werkelijk belangrijk vindt (zoals de momenten met mijn vrouw en 3 dochters).

 

En nu, al weer heel wat jaren later, begeleid ik met heel veel liefde al zo’n 12+ jaar mensen, die zich niet goed genoeg voelen, klaar zijn met op hun tenen lopen en graag willen leren om voor hun eigen waarde te gaan staan.

 

Inmiddels, na honderden, zo niet duizenden gesprekken en een stel stevige opleidingen verder, heb ik een routekaart ontwikkeld, die je stap voor stap leert om vol zelfvertrouwen dat te doen wat werkelijk voor je zorgt.

Niet in 1x perfect. Niet door een stel trucjes toe te passen, maar door stap voor stap effectief te leren, met vallen en opstaan, jezelf weer de ruimte te geven om te zijn wie je werkelijk bent. Dit geeft een blijvend en diepgaand resultaat. Niet alleen bij mij, maar ook bij de mensen wie ik de afgelopen jaren met super veel plezier heb mogen begeleiden.

 

Wat ik gemerkt heb, is dat mensen pas weer gaan geloven in zichzelf, als ze gaan toepassen wat ze geleerd hebben. En daar zit mijn kracht: mensen leren ‘in actie te komen’, te gaan DOEN. Niet meer in beslag genomen worden door de honderd excuses die door je hoofd tollen, maar nu eens eindelijk vol overgave te kiezen voor jezelf.

 

Mensen noemen me warm en geduldig. Maar daarnaast, net zoals het hoesje van mijn telefoon (een en al gouden glitters) ben ik ook een beetje anders dan anders. Ben namelijk niet zo formeel. Prima als jij dat wel wilt zijn natuurlijk, maar bij mij is het gewoon ‘je’ en ‘jij’.

Zo zijn mijn dr. Martens nog altijd mijn favoriete schoenen en is het bij mij niet: “Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg”, maar “doe maar lekker jezelf en het kan nooit gek genoeg.”

Verder kan ik mijn werk niet doen zonder de steun en de liefde die ik vind in mijn vrouw, die ik zo’n 20 jaar geleden via het internet heb leren kennen. Dat was toen ik de allereerste contactadvertentie van Nederland daarop plaatste. Je weet wel toen je nog moest inbellen. (Ggggg-iiiii)

 

En als een rasechte verhalenverteller word ik he-le-maal hyper de piep van taal. Ik spreek (ja zo zeg je dat) vloeiend Gebarentaal en volgens mij MOET ik wel ooit in Frankrijk hebben geleefd, want als ik dat spreek dan gaat m'n hart helemaal open.

 

Als jong jongetje zat ik al te pielen met een oude bandrecorder van mijn vader. Dus dat ik nu een wekelijkse podcast heb, is echt een droom die is uitgekomen.

 

Waar ik verder ontspanning uit haal (practise what you preache!) is: regelmatig mooie wandelingen maken in de natuur.

Dikke tip: het noorden, waar ik woon, is daar super geschikt voor.

Maar ook naar het theater gaan vind ik helemaal fantastisch. Als beroeps-magician (het is echt waar 😀) kan ik maar moeilijk ‘de show’ uit mij halen.

Dus…voor jou…let the show begin?

Time for a new story?

 

Plan hier een gratis online sessie met me in.

persoonlijk spreker_edited.jpg

Mijn verhaal

Hier interviewt RadioDJ Patrick Kicken mij in zijn podcast 'een leven zonder stress' .
We hebben het over hoe je met zelfvertrouwen en geloof in jezelf in het leven kunt staan.

  • Spotify Social Icon
  • iTunes Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook